Torna l'Esperanzah en la seva edició 9 + 1 i ho fa amb cartelazo, amb més activitats programades que mai i amb un format més familiar i diürn. !!

Amb prop de 60 activitats (xerrades, teatre, vermuts, circ, concerts, paella cooperativa) 15 llocs de restauració, 30 d'artesania i més de 25 entitats al poble dels possibles, del 13 al 15 d'octubre, el Festival Esperanzah torna a Sant Cosme, el barri dels possibles i es reafirma en voler ser una eina per als canvi possibles, un instrument al que ens hem d'apropar per impregnar-nos de l'altre món necessari. !
El festival aprofundeix en la seva aposta familiar, de reflexió i reivindicació, sense renunciar a la seva vessant festiva i a la seva aposta per l'economia solidària. !
Artistes com Txarango, Leo Bassi, Zoo o els pratencs Sittar Green o LaBandaTon Pare, participaran a l’Esperanzah!, que es prepara per rebre a més de 18.000 persones durant els tres dies de festival. !
Durant tres dies, el teatre, les xerrades sobre la situació de les persones refugiades o sobre l’economia social, les paelles cooperatives o les activitats familiars, complementaran el cartell del festival, pel que pasaran persones com Jordi Evole (periodista), Javier Pacheco (sec Gral CCOO Catalunya), Jordi Via (1r comissionat de l’economia social Ajuntament de Barcelona), Òscar Camps (Proactiva Open Arms), Marina Vilnitzky (Alternativas Economicas), Almudena Barbero (Nzuri Daima) o Josep Pàmies (activista). !
Es presentarà el documental Esperanzah!, dirigit per l’holandesa Leoni Andriessen, que fa un recorregut pels canvis provocats a través d’aquesta aposta cultural al barri deSant Cosme.
Sant Cosme, ha passat de ser un barri estigmatitzat, a ser uns dels punts més actius de l’economia solidària del país. Un Sant Cosme Valley, des del que el festival, aporta reflexions i costruccions col.lectives per l’altre món posible, com Som Connexió, lùnica cooperativa de consumidors de telecomunicacions existent al mòn, que aplega a més de 5000 consumidors a tot l’estat. !
Des de que el Manu Chao va arribar al barri de Sant Cosme a l’any 2008, casi 170.000 persones, més de 300 grups músicals, com activitats de tot tipus, han passat per aquest barri dels posibles creat pel festival Esperanzah. !
Mentre hi hagi Esperanzah, no morirà la flor de la paraula !
Donacions i no entrades! !
Per accedir al festival no s’ha de comprar entrada: s’ha de fer una donació de mínim 12 euros.
Són aquestes donacions les que es destinaran íntegrament a projectes, ja que el Festival és autosuficient i es finança amb la venda de begudes i menjar, les col·laboracions, les subvencions públiques i els patrocinis.! !
L’import total de les donacions ajudarà a causes com la de Stop Mare Mortum, Caminando Fronteras, Fundació Vozes, Proactiva Open Arms, el Cor Safari Fundació Nzuri Daima, Dones Rumb a Gaza, Flotilla de la Libertad 2018, Pallasos en Rebeldía, Obra Social Sant Joan de Déu, o Dream Nepal i també es destinarà una part d’aquest diners a projectes locals, de territori, al Prat de Llobregat i del barri de Sant Cosme com les Dones Sàvies de Sant Cosme.! !!
Què trobarem en aquest Esperanzah!17?! !
Un any més es reforcen els lligams amb el Festiclown, mostra d’això és l’inici de les activitats el divendres a càrrec del grup colombià Tchyminigagua, que ens portaran de Rua pels carrers delPrat. !
Es projectarà el documental 10 anys d’Esperanzah! a la carpa de Cultura amb Causa. Aquest
documental és un testimoni de la transformacions que s’han generat al barri de Sant Cosme a través de l’aposta del Festival!
La primera nit de concerts ens trobarem grups com l’Hora de Joglar, Balkan Paradise Orchestra i Muyayo Rif. Amenitzats entremig per Gambeat DJ, alternant els dos escenaris que ens acompanyaran els tres dies.! !

Dissabte al matí les activitats començaran a les 11h30 i no acabaran fins passades les 3h de la matinada, i podrem gaudir de diversos tallers, concert a l’hora del vermut amb The Gramophone Allstars BigBand, Festiclown amb Leo Bassi entre altres, xerrades, màgia itinerant a càrrec de Nano Màrquez & The Roker el Mag i Batukada, que donarà pas a la segona nit de concerts amb el grup barceloní Microguagua, ZOO i Ladilla Rusa, amb Gambeat DJ que repetirà com la nit de divendres.! ! I diumenge al matí ens espera Leo Bassi amb la seva Misa Patolica per una economia més solidària, per arrencar l’ultima jornada del Festival, on tornarem a gaudir de concert a l’hora del vermut, amb Vermutti.Coop Muchacho y los Sobrinos, xerrada sobre refugiats amb Jordi Évole,Alguer Miquel, Almudena Barbero i Òscar Camps, Paella Cooperativa, espectacle amb Guillem Albà & la Marabunta, concerts dels Gossos i del cor infantil de la Fundació Vozes, xerrada sobre plantes medicinals amb Josep Pàmies i Dolça Revolta i el punt i final el posaran Txarango, amb un concert a les 18:30h per poder gaudir en família. ! !!
Cultura amb Causa! !
El moviment Cultura amb Causa sorgeix de l’Esperanzah! un festival que destina el 100% de la recaptació dels abonaments a projectes socials: des del 2015, s’han destinant més de 200.000 euros de les donacions rebudes per obtenir un abonament , a diferents projectes socials, culturals, ambientals, humanitaris o d’economia soluidaria.! !
L’Esperanzah, és un festival que rep el suport de persones, col.lectius i altres festivals, perquè pensem que la cultura és una eina de transformació social. Per això ens hem unit a través de cultura amb causa: Barnasants, Clownia, Rototom, Festiclown, CanetRock, i Esperanzah.! !
Mentre existeixi l’Esperança!, No morirà la flor de la paraula! !
La samarreta del festival, reivindicativa com sempre, aquest any té un significat especial pel nostre 9+1 aniversari, però en el fons, allò que creiem que la fa especial, és el seu missatge, un missatge nascut fa ja gairebé 22 anys a la Selva Lacandona, de la mà del moviment Zapatista.!
Avui més que mai, amb l’únic objectiu que puguem reflexionar, volem tornar a situar amb força aquestes 11 “banderes”, 11 exigències que a ningú haurien fer mal i que haurien de ser tingudes molt en compte per construir l’altre món possible, el món amb el que sempre ha estat compromès l’Esperanzah.! !
Les samarretes es podran comprar al Festival o a través de la pàgina web i amb la compra d’aquesta també s’està ajudant a fer possible el Festival.! !
Som Esperanzah!! !
L’Esperanzah! va néixer fa 10 anys amb la intenció de situar al mapa el barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat. Un altaveu per explicar al món la tasca que des de les entitats del territori! s’estava i es continua duent a terme conjuntament amb administracions i veïns per tal de transformar aquest barri a través de l’economia social i solidària, per acabar amb l’estigma negativa.! !
Parlar avui en dia de Sant Cosme, és parlar d'un festival amb artistes de primera línia que aplega a més de 15.000 persones. Però també és parlar d'un pessebre vivent que mobilitza a més de 12.000 persones cada desembre, un laboratori d'iniciatives d'economia solidaria innovador (LABESOC) que acompanya entre cinc i vuit projectes cooperatius anuals, i dels que han sorgit empreses d'economia solidaria com per exemple Eticom Som Connexió, la primera cooperativa estatal de telefonia i Internet.! !
Organitzen i impulsen el Festival diferents entitats socials i d’economia solidària. D’una banda GATS, Grups Associats pel Treball Social, cultural, comunitari i ambiental, una entitat del barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, nascuda fa 15 anys amb l’objectiu de transformar la realitat a través de projectes socials, culturals, ambientals i de l’economia solidaria. Per segon any s’hi uneixen Pallasos en Rebeldía, un espai artístic de solidaritat internacional, transformació política ifraternitat entre els pobles que s’expressa a través del clown i les arts del circ. I de l’altra banda Z!ASBL, una entitat sociocultural impulsora del Festival Esperanzah! de Bèlgica que treballa des delmestissatge cultural i les arts per construir un món millor. El resultat final és la unió d’esforçosentre AT2 - Acció Transversal per la transformació social-, La Rue del So, Cultura Activa i amb elsuport de Eticom Som Connexió, la Fundació Cívica Esperanzah, la Xarxa d’Economia Solidària oMés Opcions, entre d’altres.! ! (Nota de premsa)